Türkiye'nin Lider Pil Tedarikçisi
Türkiye'nin Lider Pil Tedarikçisi
BLOG
Yayın Tarihi : 27.08.2020 16:55 | Güncellenme Tarihi : 26.11.2020 14:25 | Blog
Elektrikli Bisiklet Bataryaları ( Scooter Bataryası )

Günümüzde giderek yaygınlaşan elektrikli bisikletler artık gündelik hayatımızda sık sık karşılaştığımız bir araç haline geldi. Gerek ulaşım gerekse keyif amaçlı olarak sürekli kullanılmaktadır.

Elektrikli bisikletler 5-6 yıl öncesine kadar Kuru Akü diye tabir ettiğimiz Akümülatörler ile enerji ihtiyaçlarını karşılıyorduk. Ancak Kış aylarında bisikletin kullanılmaması ve akülerin 15 günde bir defa tam şarj edilmesi gerekmekte buda akünün kış aylarında etkisini kaybedip pasif duruma geçmesine neden olmaktadır. Ancak maliyet açısından hala kuru akü tercih edilmektedir.

 

 

Lityum piller ise gelişen teknoloji ve düşen maliyetler ile uzun raf ve kullanım ömrü ile son 2-3 yıldır popülaritesini giderek arttırmaktadır. Kuru aküye göre en büyük avantajı uzun raf ve kullanım ömrü sunmaktadır. Yani almış yada yaptırmış olduğunuz bir Lityum İon(Li-ion) bisiklet bataryası size minimum 4 yıl gibi bir ömür sunmaktadır. Buda bize her sene enerji ihtiyacımız için akülere ücret ödemek zorunda kalmayacaksınız. Aynı zaman da düşük ağırlık ve kapladığı alanın ufak olması size ayrıca sunacağı avantajlardır.

Tasarımının yapılması ve alternatif olarak kullanılabilecek Li-ion teknolojisine sahip pillerin çeşitliliği önem arz etmektedir. Bu nedenden dolayı bu teknolojiyi şuan üretilen gerek elektrikli bisiklet gerek Scooter cihazları içerisinde çok sık görmektesiniz. Sizlerde bu teknolojiye sahip olmak için bizlerle iletişime geçmeniz yeterli olacaktır. Almış olduğumuz bilgiler neticesinde sizlere uygun Li-ion pili ve BMS devresini seçerek tasarımın gerçekleşmesi adına çalışmalarımızı yürüteceğiz.

Elektrikli Scooter bataryalarının ömrü ne kadardır?

Elektrikli scooter bataryaları, saklama, kullanım koşulları, hücre şarj deşarj sayısı (Cycle Life) ve hücre modeli ve kapasitesine bağlı olarak 2-4 yıl veya 3000-9000 km veya 300-1000 Cycle (tam şarj/deşarj sayısı) arasında dayanabilir. Scooter'ınızı daha fazla kullanırsanız veya uygun olmayan şekilde saklarsanız, bataryanızın ömrü kısalacaktır.

Elektrikli Scooter'lerin bataryalarıyla ilgili nelere dikkat etmeniz gerekiyor? Bataryanızın ömrünü nasıl uzatabilirsiniz?

1. Uzun süre (bir kaç haftadan daha fazla) kullanmayacaksanız şarj seviyesini yaklaşık 40- 60 arasında tutmaya çalışınız.

2. 2A veya daha düşük bir şarj akımıyla şarj ediniz.

3. Bataryanızı ideal çalışma sıcaklık aralığında tutmaya özen gösteriniz (15 °C-35 °C)

 

!!! Elektrikli Scooter bataryalarınız batarya uyarısı vermeye başlamış ve kullanım daha kısa gitmeye başlamış ise bataryalarınızın iç değişimleri tarafımızca yapılmaktadır. Bu konuda bizlerden destek alabilir ve iç değişimin gerçekleşmesi konusunda bilgi edinebilirsiniz.

 

Batarya Talep Formu oluşturmak için tıklayınız.

Batarya Talep Formu

Lityum İyon Pillerin Avantajları

Kapalı hücre, bakım gerektirmemesi

Uzun ömürlü

Geniş çalışma sıcaklık aralığı

Uzun raf ömrü

Çabuk şarj olabilme kabiliyeti

Yüksek güçlü deşarj kapasitesi

Yüksek enerji verimi

İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et